Start Week Zorg voor Energie en Energiechallenge

3 collega's van duurzaam ondernemen houden een campagnevlag vast met de tekst 'zorg voor energie'.

Vandaag is de Week Zorg voor Energie van start gegaan. In deze week is er landelijk aandacht voor energieverbruik in de zorgsector. Daarmee is ook de Energiechallenge gestart, waarbij ruim 500 woningen van ’s Heeren Loo de strijd aangaan om energie te besparen! Met beide activiteiten willen we het energieverbruik van 's Heeren Loo verminderen en kosten besparen.

Waarom een Energiechallenge?

In december 2022 hebben we medewerkers van ’s Heeren Loo gevraagd naar energiebespaartips. De tips zijn onderverdeeld in technische maatregelen, zoals zonnepanelen, en gedragsmaatregelen. Om de gedragsmaatregelen door te voeren, hebben we dit najaar een Energiechallenge georganiseerd. Hiermee hopen we samen het energieverbruik nog meer terug te dringen.

Tips voor energiebesparing 

Alle beetjes helpen! Iedereen kan een bijdrage leveren aan energiebesparing. Of het nu gaat om besparing op het werk of thuis. Bekijk de tips die je helpen bij energiebesparen.

24 tips om energie te besparen

Meer weten? 

Wil je meer weten over de week Zorg voor Energie? Ga naar de website van expertisecentrum verduurzaming zorg.

De energiecampagne is een initiatief van Expertisecentrum Verduurzaming Zorg in samenwerking met Milieu Platform Zorgsector en de zorgbranches: ActiZ | de Nederlandse ggz | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland | Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen | Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra.

Meer nieuws over duurzaamheid

's Heeren Loo als duurzame organisatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

’s Heeren Loo staat midden in de samenleving en draagt graag bij aan de wereld om haar heen. Zo werken we voortdurend aan de duurzaamheid van onze organisatie en willen we tegelijkertijd de aarde niet slechter achterlaten voor volgende generaties. Daarin nemen wij onze verantwoordelijkheid, passend bij de cliënt, verwanten, medewerkers en de omgeving.

Lees meer over duurzaamheid