’s Heeren Loo start met in-company OG-opleiding

Twee september startte de opleiding tot orthopedagoog generalist (OG-opleiding) die 's Heeren Loo intern aanbiedt in samenwerking met RINO Amsterdam. Zeventien orthopedagogen-basis worden in 2 jaar opgeleid tot orthopedagoog-generalist. Bij de verdeling van de opleidingsplaatsen, houdt de organisatie rekening met de spreiding van orthopedagoog-generalisten over het land. Nanxia Ouwehand-Bijlsma is één van de deelnemers. Zij vertelt over de ‘why’ van de opleiding.

Nanxia rondde in 2020 haar master orthopedagogiek af. Zij is de vaste gedragswetenschapper voor zeven woningen bij 's Heeren Loo in Noordwijk; een crisis en overbruggingswoning voor kind & jeugd en zes woningen voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Hiervoor werkte Nanxia bij een andere organisatie in de VG-sector. Vorig jaar kwam zij in contact met 's Heeren Loo en verdiepte zich in de kansen en mogelijkheden. Toen zij ontdekte dat er een vacature bij haar in de buurt was, besloot zij te solliciteren en startte in januari met haar nieuwe baan. Nanxia: “In april waren er vacatures voor de OG-opleiding. Ik sprak hierover met mijn leidinggevende. Ondanks dat ik net begonnen was bij ‘s Heeren Loo, kreeg ik de mogelijkheid om te solliciteren. Mijn leidinggevende gaf aan dat ik net zo veel recht had op een plek als alle anderen. Dat ik in september mag starten, vind ik erg leuk!

Verdiepingsslag

Vanaf september werkt Nanxia drie dagen per week en zij gaat daarnaast een dag naar de opleiding. Nanxia: “Het is niet zo dat ik heel ander werk ga doen na de opleiding. Het is echt een verdiepingsslag. We worden generalistisch opgeleid. Daarbij gaan we de breedte en de diepte in. We krijgen verschillende modules, zoals systeemtherapie en cognitieve gedragstherapie. Elke week krijgen we thematische theorielessen; vaste onderdelen en een keuzeprogramma. Dat kan ik in het mediërend behandelen weer overbrengen naar de groepen. Ik krijg ook supervisie van een onafhankelijke collega en werkbegeleiding van een collega in Noordwijk.”

Onderbouwing

Nanxia wil zich met de opleiding weer verder ontwikkelen in haar vak. “Ik hoop nog meer diepgang te bereiken in het onderbouwen van mijn behandeling en begeleiding. En de behoefte van de cliënten en begeleiders nog beter in kaart te brengen. Dan kan ik nóg wat scherper kijken naar de cliënt en zijn omgeving. Daarnaast wil ik op den duur ook graag meedenken over beleid, organisatieontwikkelingen en kwaliteitsverbetering. Het is prachtig dat 's Heeren Loo mij de kans geeft om deze opleiding te volgen en in ons investeert. Het past goed bij de belofte ‘Mooi werk’.”

Wil jij ook werken bij 's Heeren Loo?

Kom werken in de gehandicaptenzorg

Bij ’s Heeren Loo krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Met jouw talenten en ideeën draag je bij aan een goed leven voor mensen met een beperking. Werken bij ’s Heeren Loo in de gehandicaptenzorg is leuk en uitdagend. Elke dag is een beleving.

Ja dat wil ik!