's Heeren Loo doet mee aan de SDG Challenge 2024

Komende maanden doen zes internationale studenten van universiteiten uit het hele land samen met ’s Heeren Loo mee aan de SDG Challenge. De challenge, georganiseerd door Soapbox, heeft als doel studenten te verbinden met organisaties om gezamenlijk aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN te werken. ’s Heeren Loo doet dit jaar voor het eerst mee en is één van de achttien organisaties in Nederland die in 2024 deelneemt aan de SDG Challenge.

Vraagstuk

’s Heeren Loo daagt de studenten voor de challenge uit om na te denken over duurzame en innovatieve alternatieven en oplossingen voor woningen van de cliënten om het vastgoedprogramma te versnellen (IBIZ). Jan Peter Niezink en Guido Anker, programmamanagers Duurzaam Ondernemen & IBIZ, lichten toe: "'s Heeren Loo staat aan de vooravond van de intensivering van de vernieuwing van ons vastgoed. Onze huisvesting wordt ingezet om de zorg zo maximaal mogelijk te ondersteunen. We hebben uitdagingen op thema's als arbeidsmarkt, klimaat, betaalbaarheid en energie. 

Om oplossingen hiervoor te vinden is een multidisciplinaire aanpak nodig. En dat is precies wat de SDG Challenge met haar studenten biedt. We zien uit naar de nieuwe inzichten en ideeën van studenten die ons verder helpen ons huisvestingconcept door te ontwikkelen. En we vinden het leuk de studenten een plek te bieden om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Win win dus!"

Krachten bundelen

Vorige week ontmoetten de studenten, de coaches van Soapbox, de stuurgroep en expertisegroepleden van ons programma IBIZ elkaar in Apeldoorn. Zowel bestuurlijk -als diverse regiodirecteuren en concerndirecteuren zijn hierin vertegenwoordigd. Eerste ideeën werden gedeeld, verwachtingen uitgewisseld en de studenten kregen een kijkje in één van onze eerste huisvestingsconcepten. 

De deelnemende studenten volgen verschillende studies en zijn zodanig geselecteerd dat ze met hun kennis en ervaringen een aanvulling voor elkaar én het project zijn. Maribel doet bijvoorbeeld mee vanuit haar studie architectuur in Delft. Ze vertelt enthousiast: ‘’Aan het eind van dit project hoop ik een samenhangend ontwerp te laten zien waar we vanuit onze verschillende disciplines allemaal een aandeel in hebben gehad. Ik wil met het design mensen helpen om echt impact te maken!’’

Aankomende periode werken de studenten nauw met elkaar, Soapbox en ’s Heeren Loo samen om een concept te ontwikkelen. De presentatie daarvan vindt januari 2025 plaats voor alle betrokkenen van de SDG Challenge.

Meer nieuws overduurzaamheid