Megan: van stagiaire tot vaste kracht “Ik zit op mijn plek in de gehandicaptenzorg”

Megan van Wijk, startte als stagiaire bij ’s Heeren Loo, regio ZON, en werkt nu als vaste kracht bij de Van Hellemondtlaan 11-15. Haar passie voor de gehandicaptenzorg is duidelijk voelbaar wanneer ze vertelt over haar ervaringen.

“Tijdens mijn schoolperiode heb ik stagegelopen bij verschillende typen zorginstellingen waaronder de ouderenzorg. Daar heb ik zowel gezorgd voor mensen met dementie en in de somatiek. Ik wist al snel dat dit niet was wat ik wilde, maar wist ook niet wat ik wel leuk vond,” vertelt Megan. Het was haar begeleider op school die haar wees op de gehandicaptenzorg en zo kwam ze terecht bij ’s Heeren Loo.

Stage in de gehandicaptenzorg

“Mijn eerste stage was bij de groep met licht verstandelijk beperkte cliënten. Dat vond ik erg leuk en ik wist meteen dat de gehandicaptenzorg de plek was waar ik wilde werken. Toen ik weer stage moest lopen, heb ik dan ook gelijk gevraagd of er weer plek was bij ’s Heeren Loo. Gelukkig was dat het geval en kon ik terugkomen in regio Zuidoost-Nederland. Tijdens mijn tweede stage kwam ik terecht bij de groep EMB-cliënten. Hier vond ik mijn plek,” zegt Megan.

Megan en Mike

Zorgen of begeleiden

Megan: “Tijdens mijn eerste stage bij de LVB-doelgroep stond begeleiding centraal en bij de EMB-doelgroep ligt de focus op zorg verlenen. De intensievere zorg die deze cliënten nodig hebben, spreekt mij meer aan. Ik heb hier geleerd klein te denken. Iedere geluidje of beweging van de cliënt betekent iets. Bij EMB-cliënten kun je echt waarde toevoegen, en dat geeft mij voldoening. Het mooiste aan werken met EMB-cliënten vind ik om de lach op hun gezicht te krijgen.”

Verantwoordelijke bijbaan

“Binnen ’s Heeren Loo is veel diversiteit. Er zijn veel verschillende type cliënten die allemaal hun specifieke begeleiding of zorg nodig hebben. Ik voel me thuis in het team waarin ik werk. Ik leer van mijn collega's en zij leren op hun beurt van mij. Ik heb naast mijn studie ook mijn bijbaan bij ’s Heeren Loo gehad. Mijn bijbaan zorgde ervoor dat ik mij verantwoordelijk voelde en daardoor ben ik persoonlijk gegroeid.

Persoonlijk begeleider

Megan heeft haar diploma Verzorgende IG behaald en ze wil doorgroeien. “Ik heb al gesprekken gevoerd om het certificaat tot Persoonlijk Begeleider te behalen. Na de zomer ga ik hiermee van start,” vertelt ze. Megan vindt het jammer dat haar zorgopleiding weinig aandacht besteedt aan de gehandicaptenzorg. “Het is zo’n mooie sector om in te werken. Er heerst helaas een vooroordeel. Het onbekende houdt veel leerlingen tegen om voor deze branche te kiezen. Maar eenmaal aan het werk, ontdek je hoe mooi het is om hier te werken,” vertelt Megan trots.

Wil jij ook werken in de gehandicaptenzorg?

Bij 's Heeren Loo staat persoonlijk contact centraal. Wij geloven in het belang van een directe dialoog om de mogelijkheden te verkennen die aansluiten bij jouw unieke kwaliteiten en interesses. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen voor een persoonlijk gesprek met een van onze recruiters. We kijken ernaar uit om samen de mogelijkheden te verkennen en jouw talenten optimaal in te zetten binnen de gehandicaptenzorg.

Ja dat wil ik!