IASSIDD 2024 congress Chicago - kennis en inspiratie brengen én halen

's Heeren Loo collega's Esther Bisschops, Anne Versluis, Mariëlle Rouleaux, Petra Poppes en Gemma Testerink waren aanwezig op het IASSIDD 2024 (International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental Disabilities) Congress in Chicago. Een toonaangevend internationaal congres voor onderzoek en praktijk op het gebied van welzijn voor mensen met een verstandelijke beperking.

Op de heenweg zat er van alles in de bagage: losse presentaties, bijdragen voor mini-symposia, posters en vooral nieuwsgierigheid. En op de terugweg zat er nieuwe kennis, inspiratie, mooie ervaringen, veel nieuwe contacten en ook nieuwe ideeën in de hoofden van de reizigers.

Lees de verhalen

  • Esther Bisschops bracht er kennis over implementatie naartoe en kwam terug met buitenlandse ervaringen over (on)vrijwillige zorg. Lees haar verhaal.
  • Anne Versluis bracht er kennis over trauma en LVB, en nam inspiratie voor een vervolgonderzoek mee terug. Lees haar verhaal.
  • Mariëlle Rouleaux bracht kennis over trauma naar Chicago en nam kennis en inspiratie over de impact van moeilijk verstaanbaar gedrag op begeleiders mee terug. Lees haar verhaal.
  • Gemma Testerink bracht kennis over snoezelen naar de VS en nam inspiratie over participatie van mensen met een (Z)EVMB mee terug naar Nederland. Lees haar verhaal.