Behandelprogramma Hersenz
Hulp bij niet-aangeboren hersenletsel

Heb je niet-aangeboren hersenletsel (NAH), dan heb je misschien last van ernstige vermoeidheid, somberheid, passiviteit en geheugenproblemen. Helaas worden die onzichtbare klachten niet altijd (h)erkend. Soms worden ze zelfs onterecht toegeschreven aan een burn-out of een depressie. 

Het behandelprogramma Hersenz helpt jou en jouw naasten om beter om te gaan met deze klachten. Het programma richt zich op de chronische fase van NAH, na revalidatie. Samen met jou stellen we een programma op om aan jouw doelen te werken.

Heb je vragen over behandelprogramma Hersenz of wil je je aanmelden? Bel ons of vul het formulier onderaan deze pagina in.

Behandelprogramma Hersenz bij NAH

  • Behandelprogramma op maat
  • Helpt bij het verwerken van het verlies van je oude leven
  • Werken aan doelen in groepsverband en individueel
  • Wetenschappelijk onderbouwde modules en bouwstenen
  • Behandeling duurt 6 maanden tot 2 jaar
  • Het behandelprogramma Hersenz leert je omgaan met de gevolgen van hersenletsel. Gevolgen zoals motorische beperkingen, concentratieproblemen en psychische problemen. Daarnaast helpt het programma je bij het verwerken van het verlies van je oude leven. Je werkt tijdens de behandeling aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. De behandeling duurt 6 maanden tot 2 jaar. De gemiddelde duur is 1,5 jaar.

    Het behandelprogramma bestaat uit wetenschappelijk onderbouwde modules en bouwstenen. De behandelaren van het behandelteam komen uit verschillende disciplines en werken nauw samen. Voordat de behandeling start, praten we met jou over waar je tegenaan loopt en wat je wilt bereiken. zo worden jouw behandeldoelen duidelijk. Daarna werk je aan deze doelen met een combinatie van bewegen, cognitieve behandeling en behandeling in jouw eigen omgeving. Dit gebeurt in groepsverband en individueel.

  • Je kunt het behandelprogramma Hersenz volgen als je de diagnose NAH hebt gekregen en ouder bent dan 18 jaar. En alleen als je beperkingen in activiteiten en participatie (ICF) hebt. Voldoende motivatie en leervermogen en haalbare behandeldoelen zijn ook voorwaarden.

    Het behandelprogramma Hersenz helpt jou en je naasten om na je revalidatie de kwaliteit van je leven verder te verbeteren.

  • hersenz-hun-logo.png

    Wil je meer weten over wat Hersenz precies inhoudt? Meld je dan aan voor een van de (online) informatiebijeenkomsten voor cliënten, mantelzorgers en naasten. Een behandelaar geeft uitleg. Ook vertelt een ervaringsdeskundige wat de behandeling voor hem of haar heeft betekend. De informatiebijeenkomst duurt anderhalf uur. Natuurlijk kun je ook je vragen stellen. Je kunt je aanmelden via de website van Hersenz.

  • We ontwikkelen bij ’s Heeren Loo steeds meer kennis over mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Per jaar krijgen meer dan 100.000 mensen NAH. En mensen met een (lichte) verstandelijke beperking hebben ook vaak (verborgen) NAH. De aandacht voor deze problematiek neemt toe. Wij helpen met de vragen en dilemma’s uit de praktijk. Dat doen we met alle kennis en kunde die we binnen het expertisecentrum NAH hebben en die is uitgebreid door de fusie met De Noorderbrug.

Waar kun je terecht met NAH?

In de provincies Friesland, Groningen en Drenthe zijn diverse locaties van 's Heeren Loo waar het behandelprogramma Hersenz wordt aangeboden. 

Man en vrouw op de bank met hond

Informatiebijeenkomsten en inloopsessies Hersenz

Worstelingen in het dagelijks leven als gevolg van NAH (niet-aangeboren hersenletsel)? Hersenz helpt. Meld je aan voor de informatiebijeenkomst en ontdek meer!

Ontdek Hersenz

Ervaringsverhalen Hersenz

Contact

Heb je vragen over het behandelprogramma Hersenz of een zorgvraag en denk je dat ’s Heeren Loo kan helpen? Onze medewerkers denken graag met je mee over mogelijkheden voor ondersteuning. Vul onderstaand formulier in, dan nemen we binnen enkele dagen contact met je op.

Wil je deze eerste stap liever telefonisch bespreken? Neem dan contact op via 0800 - 355 55 55